Ratsastusleirit ja -kurssit

Järjestämme kesällä sekä muina (loma-)aikoina leirejä niin lapsille kuin aikuisillekin. 

Takaisin satulaan -tehokurssi pääsiäisenä 2.-3.4. 2021

2 päivän tehokurssi palauttamaan Sinut takaisin ratsaille! Aloitamme hoitotunnilla tallissa, jossa kerrataan hevosen käsittelyä ja varusteiden laitto. Tämän jälkeen ratsastustunti, jossa palautetaan mieliin perusistunta ja apujen käyttöä sekä ratsastusradan teitä. Toisen päivän ratsastustunti on 1½h ja nyt kertaamme kevyttä istuntaa sekä harjoittelemme puomi- ja kavalettitehtäviä. Kurssi päätetään pullakahveilla ja palautekeskustelulla. Mukaan on tervetulleita kaiken ikäiset ja -kokoiset ratsaille palaajat, mukaan otetaan vain 4 ratsastajaa! Kurssin hinta 130€. Varaukset Hopotissa.

Kesä 2021 ratsastusleirit 

Vko 23, 7.-11.6. JUNNULEIRI PÄIVÄLEIRINÄ

Päiväleiri maanantaista perjantaihin n. 9.30-17 (pe puolillepäivin) Leiri sisältää ratsastustunnit tasoryhmissä 2h/päivä ja teoriaa/hoitoa/maastatyöskentelyä tunti päivässä, leirikisat perjantaina, oma hoitohevonen, lounas päivittäin ja tapaturmavakuutus. Sisältö suunnitellaan yhdessä ryhmän toiveiden mukaan. Leiri on tarkoitettu kouluikäisille tytöille ja pojille, joilla on jonkin verran aikaisempaa ratsastuskokemusta. Hinta 355€ (varausmaksu 90€, ei palauteta peruutuksen sattuessa)

vko 24, 14.-18.6. ESTELEIRI 

Ohjelma on maanantaista perjantaihin n. 9.30-17 (pe puolillepäivin) Leiri sisältää ratsastustunnit tasoryhmissä 2h/päivä ja teoriaa/hoitoa/maastatyöskentelyä tunti päivässä, leirikisat perjantaina, oma hoitohevonen, lounas päivittäin ja tapaturmavakuutus. Sisältö suunnitellaan yhdessä ryhmän toiveiden mukaan. Leiri on tarkoitettu yli 10-vuotiaille, myös aikuisille, joilla on perusratsastustaidot hallinnassa ja jonkin verran aikaisempaa hyppykokemusta. Hinta majoituksella (sis. aamu- ja iltapalat sekä päivällisen) 495€, ilman majoitusta 365€ (varausmaksu 90€, ei palauteta peruutuksen sattuessa) 

vko 25, 21.-24.6. MINILEIRI PÄIVÄLEIRINÄeskareista alakouluikäisiin 

Päiväleiri on maanantaista torstaihin n. klo 12.30-17. Sisältää n.1h ratsastusta ja 1h teoriaa/hoitoa/muuta hevostouhuilua päivässä (torstaina leirikisat), välipalan, vakuutuksen ja oman hoitohevosen leirin ajaksi. Leirille on tervetulleita kaikki hevosista kiinnostuneet tytöt ja pojat! Hinta 225€ (varausmaksu 50€, ei palauteta peruutuksen sattuessa.)

vko 28, 13.-16.7. TOIVEISSA OMA HEVONEN -LEIRI

Aikuisille ja yli 10-vuotiaille lapsille/nuorille suunnattu leiri, jossa harjoittelemme asioita hevosen vuokraamisen ja omistamisen näkökulmasta. Sopii myös tuoreille hevosen omistajille/vuokraajille. Teoriatunneilla mietimme mistä ja miten hevosen löytää ja millainen sopii minulle ja millainen on hyvä viikkosuunnitelma erilaisille hevosille. Käytännön harjoittelua on mm ruokinnassa, lääkinnässä ja maastakäsittelyssä. Leirin ajaksi jokainen saa oman nimikkohevosen, mutta harjoituksia voidaan tehdä muillakin hevosilla. Ratsastustunneilla (1/pv) perehdymme itsenäiseen ratsastukseen, ongelmien ratkaisuun sekä hevosta kehittäviin harjoituksiin. Hinta majoituksella (sis aamiainen) 460€/ilman majoitusta 340€ sis yhden lämpimän aterian päivässä.

Vko 29, 19.-22.7. VANHEMPI-LAPSILEIRI

Lapsen ja vanhemman yhteinen kesän kohokohta, jossa monipuolisesti ratsastusta ja hevosohjelmaa. Ratsastusryhmät jaetaan tason mukaan ja ratsastusta on 2h päivässä, viimeisenä päivänä leirikisat. Ratsastuksen lisäksi on teoria/hoitotunti, hoitoheppa ja vakuutus. Leirin hintaan kuuluu majoitus, 2 lämmintä ateriaa sekä aamu- ja iltapalat. Hinta yhteensä (vanhempi+lapsi) 750€ (varausmaksu 120€, ei palauteta peruutuksen sattuessa)

vko 31, 2.-5.8. RATSASTUSTA JA JOOGAA 

Aikuisille suunnattu leiri, jossa tehoratsastustunnit pienryhmissä, jooga-/kehonhuoltotunnit sekä teoriaa/maastakäsittelyharjoituksia ym. Leiriin kuuluu 1 lämmin ruoka päivittäin ja majoitukseen aamiainen, muut ruokailut omatoimisesti/erikseen ostettuna. Hinta majoituksella 480€/ilman majoitusta 360€. (varausmaksu 90€, ei palauteta peruutuksen sattuessa). Lisäksi mahdollisuus erilaisiin hoitoihin Irman Ruusuhuoneella, joka sijaitsee tallilta puolen kilometrin päässä.

RATSASTUSLEIRILLE SILLOIN KUN SE ITSELLE PARHAITEN SOPII JA TUTUSSA SEURASSA!

Kokoa 3-7 hengen porukka ja tule tehokkaalle ratsastusleirille. Sovitaan ajankohta ja sisältö leirille. Leirejä järjestetään ympäri vuoden, kesäleireille löytyy sopivia ajankohtia vielä mukavasti. Mahdollisuus treenata tiukasti esteitä ja/tai koulua tai ottaa rennosti maastoillen :) Mahdollisuus myös erilaisiin hoitoihin ja hierontoihin!

Majoitusta on saatavilla laadukkaalla B&B-tilalla n. 6km päässä tallilta. Majoituksen yhteydessä aamu- ja iltapalat sekä illalliset. Mahdollisuus kuljetukseen. Lisätietoja Laura Mannonen p. 044 0565961

Kesän aikana valmistuu majoitustilat myös Viitaniemen naapuritilalle Männistöön. Tästä tiedotamme lisää remontin edistyessä!

Lisätiedustelut Likalta 050 5407 237040 0627 954 tai sähköpostilla viitaniementila@gmail.com

Kesän 2020 intensiivikurssit KESÄ 2021 PÄIVITETÄÄN LÄHIAIKOINA

vko 26, 26.-28.6. Takaisin satulaan  Oletko ratsastanut lapsena/nuorena, mutta sitten harrastus on jäänyt? Tuntuuko, että haluaisit aloittaa harrastuksen uudelleen, mutta kuinka ruosteessa taidot mahtavat olla..? Onko ratsastustermitkään enään samoja..? Entä miten hevonen satuloitiin..? Näihin kaikkiin - ja moniin muihin -kysymyksiin saat vastauksen sekä hyvän starttipaketin siirtyä ratsastamaan vakiryhmään.  1. päivänä Hevosen varustamisen kertaus tallissa sekä istunnan kertausta ratsailla. 2. päivänä harjoitellaan ratsastusradan teitä ja samalla kääntämistä, pohjeapuja ja vaikuttamista. 3 päivänä kerrataan kevyt- ja esteistunta sekä tehdään puomiharjoituksia. Hinta 165€

 vko 26, 26.-28.6. Matalan kynnyksen estekurssi Kurssi on suunnattu kaikille perusratsastustaidot hallitseville, joita hyppääminen kiinnostaa, mutta jännittää tai edellisistä estetreeneistä on paljon aikaa. Kurssilla perehdytään hyvään istuntaan, apujen käyttöön ja katseeseen puomeilla sekä tehdään helppoja harjoituksia kavaleteilla ja esteillä. Estekorkeudet säädetään ratsastajan toiveiden mukaisesti. Hinta 165€

vko 29, 17.-19.7. Istuntakurssi Sinulle, joka haluat kolmen päivän tehotreenin istunnan kehittämiseksi. Kurssi alkaa perjantaina kehonhallintatreenillä ilman hevosta sekä ratsailla. Muiden päivien sisältöä säädämme toiveiden mukaisesti! Hinta 195€

vko 29, 17.-19.7. Maastoestekurssi Kurssi soveltuu ratsastajille, jotka pärjäävät hyvin maastossa laukassakin ja ovat hypänneet väh. 70cm estetehtäviä. Kurssilla tehdään maastoesteharjoituksia niin kentällä kuin pellollakin. Kurssille voi hyvin osallistua myös omalla hevosella. Hinta 195€

KAIKKIIN KURSSEIHIN KUULUU LOPPUKESKUSTELU PULLAKAHVIEN MERKEISSÄ VIIMEISENÄ PÄIVÄNÄ

Kurssit varataan ensisijaisesti Hopotissa 

Tiedustelut 050 5407 237 (ei viestejä) / 0400 627 954. Ilmoittautumiset sähköpostilla viitaniementila@gmail.com.