Ratsastuskoulun ratsastustunnit ja ratsastusleirit

Viitaniemen ratsutila on Suomen ratsastajainliiton hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu. Tilalla järjestetään ratsastustunteja lähes joka päivä ympäri vuoden. Opetuksesta vastaa ratsastuksenopettaja, este- ja kenttävalmentaja Viljakukka Lähteenmäki (Likka). Ratsastuksenohjaajat Linda Penttinen ja Jonna Äikäs sekä luokanopettaja, liikunnanohjaaja Virnareeta Väisänen (Vipu) osallistuvat myös opetukseen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää toiminnastamme

Ratsastustunti

Ratsastustuntien ryhmäkoko pyritään pitämään sopivan pienenä, max 6(-7) oppilasta tunnilla, tehotunnit ovat pienryhmätunteja ja tällöin on maksimissaan 4 henkeä. Ratsastustunnit on tarkoitettu kaikenikäisille ja –tasoisille sukupuoleen katsomatta. Haluamme antaa mahdollisuuden kehittyä ratsastajana aina kilpailuihin saakka, siksi onkin tarjolla erityisiä valmennusryhmiä ja tallin hevosilla voi osallistua kilpailuihin. Ratsastustunneille ja valmennuksiin voi osallistua myös omalla hevosella.

Meillä on käytössä NoShout-äänentoistolaite, joka mahdollistaa miellyttävän, henkilökohtaisen opetuksen. Ratsastustunnit järjestetään vuodenajasta ja kelistä riippuen suurella ulkokentällä tai turvallisessa maneesissa. Molemmissa on hyvät hiekkapohjat sekä estekalusto käytössä. Lisäksi käymme maastossa ja järjestämme tilaisuuksia hypätä maastoesteitä.

Hevoset ja opetus

Haluamme, että meillä hevosia käsitellään eläimenä, huomioiden sen luonnollinen käyttäytyminen ja elinympäristön vaatimukset. Kaikki ratsastajat opettelevat itse hoitamaan, satuloimaan ja suitsimaan hevoset ratsastustuntia varten. Turvallisuus ratsastuksessa alkaa taidosta kommunikoida hevosen kanssa ja ymmärtää sen käyttäytymistä! Tämän oppii parhaiten puuhastelemalla hevosten kanssa muutenkin kuin ratsastaessa.

Ratsastuksen opetuksessa kiinnitämme huomiota perusasioiden oppimiseen sekä siihen, kuinka jokainen ratsastaja voi kehittää myös hevosta. Perusistunnan opetteluun kannattaa käyttää aikaa, koska se sekä tekee harrastuksesta turvallisen, että mahdollistaa edistymisen! Emme kuitenkaan halua unohtaa rentoa ja hauskaa ilmapiiriä, koska silloin kaikilla on paljon mukavampaa! Kun turvallisuuteen kiinnitetään huomiota, on helpompi rentoutua suurten eläinten parissa. Siksi onkin hyvä lukaista sääntömme. Samalla muistutamme, että vakituisesti ratsastavilla tulee olla Green card tai kuulua ratsastusseuraan.